Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste VR Bril

Virtual Reality bril - VRi EVOLUTION 3S

Ben je op zoek naar een goede VR bril? Dan ben je precies op de goede plek! Want wist je wel dat deze VRi EVOLUTION is verkozen tot de beste VR bril van 2023?

Wanneer jij dus supermodern wil gaan gamen is deze bril je beste vriend. En wat 'm dan zo goed maakt? Nou, allereerst zijn de lenzen voorzien van een speciaal blauw licht filter. 

Hiermee voorkom je dat je ogen vermoeid raken. Zo kan je dus langer gamen én kan je 's avonds nog gewoon heerlijk slapen. En naast games kan je bijvoorbeeld ook op YouTube verschillende filmpjes kijken met een 360 graden view.

Hoe cool is dat? En uiteraard krijg je ook een schoonmaakdoek voor de bril bij je bestellen. Zo heb jij alles in huis om optimaal te kunnen gamen.

De VR bril is een nieuw stukje technologie dat de afgelopen paar jaar een opmars heeft gemaakt. Met zo'n bril stap jij in een digitale wereld waarin je spelletjes kan spelen en/of filmpjes kan zien alsof je er zelf echt in staat. Dat is toch best gaaf.

Maar wij kunnen ons ook voorstellen dat je niet goed weet waar je naar moet kijken bij zo'n bril, zeker omdat ze nog aardig nieuw zijn. Welke VR bril is het beste? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet. Deze punten helpen jou bij de beste VR bril kopen.

Tevens hebben wij ook nog een VR bril test gedaan. In die test zijn we op zoek gegaan naar de beste VR bril. Hierdoor hoef je zelf niet verder te kijken! Benieuwd? Je leest er meer over onderin dit artikel.


Top 5 Beste VR Brillen

Beste Koop VR Bril
1. Virtual Reality bril - VRi EVOLUTION 3S

Beste prijs-kwaliteit verhouding VR Bril
2. Power Goods VR bril - Inclusief Koptelefoon

Beste Luxe VR Bril
3. Samsung Gear VR 2 VR bril - Zwart

Beste Budget VR Bril
4. Quality4Less™ | Virtual Reality Bril

Beste Design VR Bril
5. Lenovo Star Wars Jedi Challenges Augmented Reality - VR headset


Top 10 beste VR Brillen

Lukt het je niet om dit hele artikel te lezen? Kan gebeuren. Door op de knop hieronder te klikken word je doorgeleid naar de top 10 beste VR brillen. Op die manier scoor je hoe dan ook de beste VR bril aanbieding!


Waar moet je op letten bij het kopen van een VR Bril?

Doordat de VR bril een nog vrij nieuw stukje technologie is kan het best lastig zijn een goede VR bril te vinden. Daarom willen wij je hier graag bij helpen. En hoe we dat dan doen?

Nou, hieronder staan een aantal tips op een rijtje. Met behulp van deze tips wordt het voor jou een appeltje eitje om de beste VR bril te vinden. Tevens willen wij je hierbij adviseren te kijken naar wat jij zelf belangrijk vindt. Zo hoeft de beste VR bril volgens de consumentenbond helemaal niet bij jou te passen, en dat is ook niet erg.

Oplaadduur

Ten eerste is de oplaadduur iets belangrijks om even goed rekening mee te houden. Sommige VR brillen laden wel redelijk snel op, en sommige juist weer niet. Dat heeft weer te maken met het merk dat je kiest bijvoorbeeld.

In de specificaties is altijd wel iets te vinden over de oplaadduur. Idealiter is dit niet meer dan een paar uur, zodat je binnen de kortste keren weer verder kan gamen. Vaak geldt wel: hoe sneller de bril oplaadt, hoe duurder de bril is. 

Accuduur

Ten tweede de accuduur. Dit is ook belangrijk, want je wil natuurlijk wel lekker kunnen gamen zonder bang te zijn dat de bril er halverwege mee stopt. Dat is super zonde! Daarnaast wil je 'm ook niet continu opladen, dat is alleen maar vervelend.

Idealiter is de accuduur dus minstens 6 uur. Zo kan jij lekker onbezorgd een dagje gamen of films kijken zonder dat je tussendoor gestoord wordt door een lege accu. Hoe langer een VR bril mee kan, hoe beter dit eigenlijk is.

Formaat

En dan tot slot nog het formaat. Ieder hoofd is anders. En zoals je ook verschillende maten hoeden hebt, heb je ook verschillende maten VR brillen. Sommige brillen zijn onesize en gewoon verstelbaar. Dit is in principe het handigst, zeker wanneer je de bril wil delen met anderen.

De meeste VR brillen pas je waarschijnlijk ook wel. Heb je hier toch echt je twijfels bij, dan kan je het altijd navragen bij de verkoper.


Wat is de beste VR Bril van 2023?

Zoals wij eerder al even kort hebben verteld zijn wij in een speciale test op zoek gegaan naar de beste VR bril. Dit hebben we gedaan door tientallen verschillende van zulke technische brillen met elkaar te vergelijken en te testen aan de hand van strenge criteria. 

Uiteindelijk hebben wij na uitgebreid testen een paar van de VR brillen gekozen die simpelweg als beste wisten te scoren op verschillende gebieden. Zo heb je een beste design VR bril en een beste Luxe VR bril. Ben je ook nieuwsgierig? Lees dan hieronder over de top vijf beste VR brillen!

1. Virtual Reality bril - VRi EVOLUTION 3S

Er was één VR bril die als veruit de beste uit de verf wist te komen. En dat is de Vri EVOLUTION 3S bril! Deze is verkozen tot de beste VR bril van 2023. Op die manier weet je dus zeker dat je goed zit met dit model. En wat maakt deze dan zo bijzonder?

Allereerst zijn de lenzen van de bril voorzien van een blauw licht filter. Hierdoor worden je ogen minder gauw vermoeid wat betekent dat je langer kan gamen. En dat dan zonder last aan je ogen! Daarnaast beschikt het model ook over een speciale telefoonhouder. 

Je kan dus ook rechtstreeks vanaf je telefoon filmpjes kijken met de bril op. Hoe gaaf is dat? Oh, en bij je bestelling krijg je dan ook nog een speciaal doekje om de bril mee schoon te houden. Op die manier hoef je zelf nergens meer aan te denken.

Voordelen Virtual Reality bril - VRi EVOLUTION 3S

 • Beschikt over een blauw licht filter waardoor je ogen minder snel vermoeid worden
 • Heeft een telefoonhouder waarmee je filmpjes kan kijken mét bril op via je telefoon
 • Wordt geleverd met een speciaal doekje om de bril mee schoon te maken

Nadelen Virtual Reality bril - VRi EVOLUTION 3S

 • Zit niet bij iedereen even comfortabel rondom de neus

2. Power Goods VR bril - Inclusief Koptelefoon

Wanneer je het hebt over een top verhouding tussen prijs en kwaliteit heb je het al snel over de Power Goods VR bril. Deze scoorde in de categorie prijs-kwaliteit verhouding als beste. En dat is ook niet zo gek. Zeker niet als je je bedenkt dat je voor de relatief lage prijs een bovengemiddelde VR bril in huis haalt!

Daarnaast kan je dankzij de Bluetooth verbinding je telefoon heel erg makkelijk koppelen aan de bril. Zo kan je dus streamen van telefoon naar VR bril. En dat is dan nog niet eens het allermooiste aan de bril.

De oplaadtijd is namelijk maar 2,5 uur! En wanneer deze dan volledig is opgeladen kan je er maar liefst 25 uur mee vooruit. Zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Voordelen Power Goods VR bril - Inclusief Koptelefoon

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Beschikt over Bluetooth verbinding tussen telefoon en bril
 • Eenmaal opgeladen gaat de accu maar liefst 25 uur mee

Nadelen Power Goods VR bril - Inclusief Koptelefoon

 • De band van de bril is niet heel erg dik

3. Samsung Gear VR 2 VR bril - Zwart

Ben jij een echte tech freak? En heb je een iets ruimer budget om te besteden aan een VR bril? Dan is de Samsung Gear VR 2 jouw nieuwe beste vriend. Deze bril is iets duurder dan gemiddeld. Maar dat wordt al gauw vergeten als je kijkt naar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. 

Zo kan je deze VR bril echt heel erg makkelijk gebruiken in combinatie met je smartphone. Hierdoor kan jij games spelen met een 360 graden view. Het lijkt haast alsof je in het spelletje zit.

Daarnaast is het beeld van de bril ook nog extra scherp dankzij de zeer hoge resolutie. De bril is lekker comfortabel en tevens ook te verstellen naar je eigen voorkeur. Al met al is dit dus een zeer goede VR bril!

Voordelen Samsung Gear VR 2 VR bril - Zwart

 • Heel erg makkelijk te gebruiken in combinatie met je smartphone
 • Extra scherp beeld dankzij de hoge resolutie
 • Zit erg comfortabel en simpel te verstellen

Nadelen Samsung Gear VR 2 VR bril - Zwart

 • Alleen geschikt voor Samsung telefoons

4. Quality4Less™ | Virtual Reality Bril

Een VR bril kan aardig wat geld kosten. Maar dat hoeft niet. Ook met een budget kan je een prima VR bril vinden om de gaafste 360 graden spellen mee te spelen. Zo ook bij de Quality4Less reality bril. En de naam zegt het ook al.

Voor de lage prijs krijg je een goede kwaliteit bril. Daarom is dit ook een zeer budget-vriendelijke reality bril. Je kan je telefoon heel makkelijk bevestigen in de bril om games te kunnen spelen. 

Daarnaast krijg je bij de bestelling ook een speciale controller. Hiermee kan jij bepaalde acties uitvoeren in het spel, net zoals je zou doen wanneer je een normale controller gebruikt. En door het lichtgewicht ontwerp hoef je ook niet bang te zijn voor nekklachten.

Voordelen Quality4Less™ | Virtual Reality Bril

 • Van lichtgewicht waardoor je geen last krijgt van je nek
 • Wordt geleverd met een speciale controller
 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met andere VR brillen

Nadelen Quality4Less™ | Virtual Reality Bril

 • Beeld moet worden scherpgesteld met knoppen

5. Lenovo Star Wars Jedi Challenges Augmented Reality - VR headset

En dan nog de laatste topper uit dit rijtje: de Lenovo Star Wars Jedi VR headseat! En ja, deze is dus in het thema van Star Wars! Op het gebied van design was dan ook al gauw duidelijk dat dit een absolute winnaar is. Zo krijg je bij de headset een Lightsaber. 

En hoe leuk is dat? Daarnaast wordt de game-wereld in jouw eigen huiskamer geprojecteerd. Op die manier wordt voorkomen dat je last krijgt van nare bijwerkingen zoals bijvoorbeeld misselijkheid. 

Tevens stoot je je dan ook niet meer zo makkelijk tegen je meubilair aan. Dat is toch wel zo geruststellend. En je kan zelfs nog je telefoonscherm kwijt in de bril wanneer je dit wil. Al met al kunnen we stellen dat deze bril nog een terecht plekje heeft verdiend in deze top vijf.

Voordelen Lenovo Star Wars Jedi Challenges Augmented Reality - VR headset

 • Heeft een heel erg leuk en origineel design
 • Bij je bestelling krijg je een lightsaber 
 • Je wordt niet misselijk en stoot je nergens tegen aan dankzij de augemented reality

Nadelen Lenovo Star Wars Jedi Challenges Augmented Reality - VR headset

 • Wordt geleverd zonder controllers

Welke VR bril is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welk VR bril is het beste?" hebben we een uitgebreide VR bril test gedaan. Hierin hebben we verschillende VR bril producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke VR bril op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook VR bril aanbiedingen?

Wil jij een VR bril kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste VR bril kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende VR bril producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken