Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Supboard

LifeGoods SUP Board

Van plan te gaan suppen? En op zoek naar een goede supboard? Dan is dit LifeGoods sup board net wat voor jou. En wist je dat deze door onze redactie is verkozen tot het beste sup board van 2023?

Ja, echt waar! En we gaan je direct uitleggen wat dit sup board nou zo goed maakt. Laten we allereerst beginnen bij  de stevigheid.

Dit board is namelijk super stevig en heeft een draaggewicht van 135 kilo. Dat is toch best wat! Door de drie vinnen en het non-slip oppervlak van het supboard sta je altijd stevig.

De kans dat je valt is hiermee dus nihil. Mocht je wel vallen en gaat er iets kapot is dat geen probleem. Je krijgt namelijk een gratis reparatie kit bij je bestelling. 

Het is een bekende en geliefde sport: suppen. Je ken tegenwoordig suppen in de grachten van grote steden als Utrecht en Groningen. Maar je kan dit natuurlijk ook ergens anders doen.

En om te suppen heb je een goed supboard nodig. En wij gaan je hierbij helpen. Want misschien vraag je je wel af: welk supboard past het beste bij mij? En wat is het beste supboard van 2023?

Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die jou helpen bij een supboard kopen. Zo scoor jij de beste supboard aanbieding en kies je eentje die écht bij je past!

Daarnaast hebben wij ook een spannende supboard test gedaan. Wil je hier mee rover weten? Je leest er alles over aan het einde van dit artikel!


Top 5 Beste Supboards

Beste Koop supboard
1. LifeGoods SUP Board

Beste design supboard
2. Camouflage Supboard volledig Set

Beste luxe supboard
3. KRAKEN Pro 11.0 Dual Layer Fusion SUP

Beste prijs-kwaliteit verhouding supboard
4. Opblaasbaar Sup Board Incl. Elektrische pomp

Beste budget supboard
5. SUP Board Waikiki


Top 10 beste supboards

Wil jij zo snel mogelijk een supboard aanschaffen? En heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Check dan hieronder de top 10 beste supboards van Bol.


Waar moet je op letten bij het kopen van een supboard?

Wanneer je houdt van suppen of wil beginnen met suppen is het belangrijk dat je een goed supboard hebt. Maar de juiste vinden kan nogal een opgave zijn.

Dit zit 'm natuurlijk vooral in het grote aanbod. Om jou te helpen toch het beste supboard te vinden hebben wij daarom hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

En let vooral natuurlijk ook op wat jij belangrijk vindt en wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Het beste supboard volgens de consumentenbond hoeft bijvoorbeeld niet het beste supboard voor jou te zijn. Dat verschilt per persoon!

Formaat

Allereerst willen we even kort ingaan op het formaat van het supboard. Je hebt ze namelijk in allerlei soorten en maten. 

Het formaat supboard dat jij nodig hebt kan weer anders zijn dan die van een ander. Hoe groot het supboard moet zijn is afhankelijk van de activiteiten waarvoor je 'm wil gebruiken.

Wel kunnen wij je een vuistregel meegeven. Je board moet ongeveer 304 tot 335 cm lang zijn en tussen de 81 en 86 cm breed. Dan zit je sowieso goed.

Draaggewicht

Niet alle supboards hebben hetzelfde draaggewicht. Het ene supboard kan meer hebben dan de ander. Zo is het maximale draaggewicht bij een supboard vaak tussen de 100 en 140 kilo.

Afhankelijk van jouw gewicht heb je een supboard nodig dat hier goed op aansluit. Lees dit van tevoren dus wel even goed zodat je straks niet een supboard hebt gekost dat helemaal niet bij je past.

Stabiliteit

Het laatste punt dat wij nog kort willen benoemen is de stabiliteit van het supboard. Supboards zijn vaak voorzien van extra vinnen aan de onderkant.

Die vinnen zorgen voor extra stabiliteit. Zo val jij zeg maar niet van het board af. Wat bij suppen nog wel eens wil gebeuren,

Daarnaast zijn sommige boards ook uitgerust met anti-slip waardoor je steviger staat. Zeker wanneer je een beginner bent adviseren wij je te gaan voor een supboard met meerdere vinnen en een anti-slip platform.


Wat is het beste supboard van 2023?

Wij hebben zoals eerder aangegeven dus een zeer uitgebreide supboard test gedaan. Hierin kwamen tientallen verschillende supboards voorbij!

Al deze boards hebben wij beoordeeld aan de hand van zeer strenge criteria. Uiteindelijk wisten een paar van die boards als beste naar voren te komen.

En daardoor hebben ze een plekje verdiend in onze top vijf. Ben jij ook benieuwd naar deze supboards? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste supboards van 2023! 

1. LifeGoods SUP Board

Dit LifeGoods supboard is als beste uit de verf gekomen. Daardoor kreeg het supboard een verdiende eerste plek in deze top vijf. Maar wat maakt dit supboard dan zo goed?

Allereerst wordt het board geleverd met een speciale reparatieset. Ideaal wanneer je per ongeluk ergens tegen aan komt tijdens het suppen.

Daarnaast is het board zeer licht van gewicht (slechts 8,5 kilo). E dat dan met een draaggewicht van 135 kilo! Dat is erg veel voor een supboard.

En dat is niet alles hoor. Het peddel kan je heel makkelijk verstellen en het board is gemaakt van extra stevig EVA-foam met een non-slip oppervlak. Dit maakt het een ideaal supboard voor zowel beginners als gevorderden.

Voordelen LifeGoods SUP Board

 • Dit supboard is goed geschikt voor zowel beginners als gevorderden
 • Wordt geleverd met een gratis reparatie kit
 • Dit board is extra stevig dankzij het EVA-foam en het non-slip oppervlak

Nadelen LifeGoods SUP Board

 • De reparatie kit is ietwat onhandig mee te nemen

2. Camouflage Supboard volledig Set

Dit supboard camouflage van Funwater wist als beste te scoren op het gebied van design. En dat is ook niet gek. Er is duidelijk over alles nagedacht.

Zo is dit een volledige set. Wanneer je deze aanschaft kan je direct beginnen met het suppen. Dat scheelt weer!

Ook is dit supboard dankzij het design geschikt voor zowel een staande als zittende houding. Je krijgt drie vinnen bij je bestelling die ieder afneembaar zijn.

Daardoor is dit supboard geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je krijgt er ook een fix kit bij en een instructie handleiding waar alles tot in de details staat uitgelegd.

Voordelen Camouflage Supboard volledig Set

 • Te gebruiken in een zittende houding en staande houding
 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden
 • Je krijgt een gratis handleiding waarin alles erg gedetailleerd staat uitgelegd

Nadelen Camouflage Supboard volledig Set

 • Heeft geen anti-slip bovenkant voor extra stevigheid

3. KRAKEN Pro 11.0 Dual Layer Fusion SUP

Wanneer je de sup wil gebruiken voor professioneel gebruik ben je uiteraard op zoek naar eentje van écht goede kwaliteit. En dan is de Kraken pro 11.0 net wat voor jou.

Het supboard is duurder dan gemiddeld, maar daar krijg je ook een echt professionele kwaliteit voor terug. Zo is het supboard gemaakt aan de hand van speciale Double Layered Fusion Dropstitch.

Daarnaast is deze extra stabiel dankzij de 3-vins configuratie. Het draaggewicht is 180 kilo wat betekent dat je er ook met twee personen op kan. 

En voor de rest krijg je uiteraard een pomp, rugzak, onderhoudskit en enkelkoord bij je bestelling. Een echte topper is dit dus zeker!

Voordelen KRAKEN Pro 11.0 Dual Layer Fusion SUP

 • Wordt geleverd met een pomp, rugzak, reparatie kit en enkelkoord
 • Door het hoge draaggewicht is dit supboard geschikt voor 1 of 2 personen
 • Extra stabiel dankzij de 3-vins configuratie

Nadelen KRAKEN Pro 11.0 Dual Layer Fusion SUP

 • Vrij prijzig in verhouding met soortgelijke supboards

4. Opblaasbaar Sup Board Incl. Elektrische pomp

Wanneer je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit is dit Aquaboard opblaasbaar supboard een echt pareltje. Deze scoorde als beste op het gebied van de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Je kan dit supboard namelijk opblazen! Dit betekent dat je 'm opgevouwen super makkelijk mee kan nemen op reis. Je krijgt er zelfs een compacte rugzak bij waar deze perfect in past.

En wees niet bang dat je dit handmatig hoeft te doen. Bij het supboard krijg je namelijk ook nog een high-speed elektrische pomp zodat het board binnen no-time is opgeblazen. Dat scheelt jou ook weer werk!

Voordelen Opblaasbaar Sup Board Incl. Elektrische pomp

 • Wordt geleverd met een high-speed elektrische pomp
 • Je kan het supboard opgevouwen meenemen in de bijgeleverde compacte rugzak. Hierdoor is 'ie perfect om mee te nemen op reis
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit van het supboard

Nadelen Opblaasbaar Sup Board Incl. Elektrische pomp

 • Enigszins prijzig in verhouding tot de andere supboards in dit rijtje

5. SUP Board Waikiki

De supboards die tot nu toe voorbij zijn gekomen hebben een aardig prijskaartje. Maar een supboard hoeft echt niet duur te zijn.

Zeker wanneer je zo'n board wil gebruiken voor recreatief gebruik kunnen wij ons voorstellen dat je hier niet teveel geld aan uit wil geven.

Dan is dit Pacific sup board waikiki perfect. Te koop voor een laag prijsje en prima in kwaliteit. Dit is namelijk een volledige sup-set.

Je kan dus direct beginnen met suppen. Ook is er een speciale EVA anti-slip bekleding voor grip en comfort. Ideaal als je een beginner bent!

Voordelen SUP Board Waikiki

 • Heeft een speciale EVA anti-slip bekleding voor extra grip en comfort
 • Wordt geleverd met een veiligheidskoord waar je een waterdichte tas aan vast kan maken
 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met de andere supboards

Nadelen SUP Board Waikiki

 • Dit supboard is niet goed geschikt voor gevorderden

Welke Supboard is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke Supboard is het beste?" hebben we een uitgebreide Supboard test gedaan. Hierin hebben we verschillende Supboard producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke Supboard op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook Supboard aanbiedingen?

Wil jij een Supboard kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste Supboard kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende Supboard producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken