Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Stoompan

Imperial Kitchen Stoompan

Goed kookgereedschap is het halve werk. Als je op zoek bent naar een goede stoompan kunnen wij je deze Imperial Kitchen Stoompan ten zeerste adviseren. 

Waarom? Nou, allereerst is deze verkozen tot de beste stoompan van 2023! Dat zegt toch heel wat. Maar dat is uiteraard niet alles.

Daarnaast bestaat de stoompan uit maar liefst 3 delen. Hoe handig is dat? Je kan de pannen gebruiken op inductie, gas, keramisch en nog veel meer andere warmtebronnen. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Oh ja, de pannen zijn tevens gemaakt van roestvrij staal wat zorgt voor goede kwaliteit!

Een stoompan is één van die dingen die je in huis moet hebben. Je kan er van alles mee en dus ook de meest lekkere gerechten maken! Het aanbod is echter heel erg groot, waardoor je je misschien afvraagt: welke stoompan past het beste bij mij?

Laten wij je daar nou nét bij kunnen helpen! In dit artikel hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens een stoompan kopen. Op die manier scoor je de beste stoompan aanbieding. 

Ook hebben wij een stoompan test gedaan. In die test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste stoompannen. Zo hebben we onder andere gekeken naar populaire modellen zoals de beste stoompan volgens de consumentenbond. Al nieuwsgierig? Mooi! Lees dan vooral gauw verder!


Top 5 Beste Stoompannen

Beste Koop Stoompan
1. Imperial Kitchen Stoompan

Beste Design Stoompan
2. Relance Dann-Cuisine Rijst-/Groentestomer 3-Delig

Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding Stoompan
3. Kinghoff 3318 stoompan

Beste Luxe Stoompan
4. WMF Vitalis Stoom-en braadpan

Beste Budget Stoompan
5. Lite-Body - Magnus Stoompan Aardappelkoker


Top 10 beste Stoompan

Een goede stoompan scoren, maar heb je geen tijd? Dat kan natuurlijk gebeuren! Als je dan toch een goede stoompan wil scoren kan je gemakkelijk op de knop hieronder drukken. Je komt dan direct terecht bij de top 10 beste stoompannen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stoompan?

Het vinden van de juiste stoompan kan best lastig zijn. Zeker omdat het aanbod heel erg groot is. Gelukkig helpen wij je daar met alle liefde bij. Daarom staan hieronder een aantal punten op een rijtje waar je rekening mee moet houden.

Wanneer je deze punten opvolgt vind je binnen no-time de perfecte stoompan. Zo kan je voor je het weet de lekkerste gerechten maken!

Formaat

Het formaat is natuurlijk het allerbelangrijkste bij een stoompan. Je wil eentje hebben die niet te groot is, maar ook weer niet al te klein. 

Daarom moet je dus even een goede blik werpen op het formaat. Houd hiermee natuurlijk wel rekening met de ruimte die je over hebt in je keukenkastjes. Anders kan je je nieuwe pan(nen) nergens kwijt!

Materiaal

Tevens is het materiaal ook niet geheel onbelangrijk. Idealiter is de stoompan gemaakt van RVS (roestvrijstaal). Deze pannen gaan lekker lang mee.

En dat is precies wat je wil wanneer je een stoompan koopt, of iedere soort pan. Ander materiaal kan natuurlijk ook, maar let er dan op dat dit wel een pan is van kwalitatief goed materiaal.

Garantie

En als laatste is garantie ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer je een product koopt, ongeacht of dit een pan is of iets anders, wil je hier natuurlijk wel een tijdje mee doen. 

Wanneer je pan dan toch niet naar behoren blijkt te werken is het belangrijk dat je kan terugvallen op de garantie. De verkoper kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing zoals bijvoorbeeld een vergoeding van het aankoopbedrag. Idealiter is de garantie minstens één of twee jaar.


Wat is de beste stoompan van 2023?

Zoals wij je eerder al hebben verteld zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste stoompannen. Tijdens deze zoektocht hebben wij heel erg veel verschillende stoompannen met elkaar vergeleken en getest.

Uiteindelijk hebben we aan de hand van de test een selectie gemaakt van de best-scorende stoompannen. Die hebben een plekje gekregen in onze top vijf! Benieuwd? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste stoompannen van 2023.

1. Imperial Kitchen Stoompan

Uiteindelijk kon er maar eentje de beste zijn tijdens de stoompan test. Het werd ons dan ook al gauw duidelijk dat dat de Imperial Kitchen stoompan is. 

Deze is verkozen tot de beste stoompan van 2023. En wij begrijpen eigenlijk wel goed waarom. Allereerst is dit een set, bestaande uit drie delen. 

Hierdoor kan je dus meerdere dingen tegelijk stomen. Hoe praktisch is dat? Daarnaast zijn de pannen gemaakt van RVS (roestvrij staal). Hierdoor ben je gegarandeerd van een jarenlange kwaliteit!

Voordelen Imperial Kitchen Stoompan

 • Geschikt voor elektrisch, gas, keramisch en inductie
 • Is een set van 3 pannen in één 
 • Gemaakt van stevig materiaal: roestvrij staal

Nadelen Imperial Kitchen Stoompan

 • Het wordt afgeraden om de stoompan in de vaatwasser te doen

2. Relance Dann-Cuisine Rijst-/Groentestomer 3-Delig

Over sommige producten wordt gewoon goed nagedacht. Lekker gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik dankzij een goed design. Dat is bij de Relance Dann-Cuisine stomer het geval!

Naast dat deze stoompan heel erg gebruiksvriendelijk is heeft 'ie ook andere voordelen natuurlijk. Deze stomer bestaat namelijk ook uit drie delen. 

Hierdoor kan je er bijvoorbeeld rijst en groenten tegelijk in stomen. Dat is toch wel lekker praktisch! Daarnaast is de pan ook vaatwasserbestendig. Zo heb je hier dus zelf verder geen werk van.

Voordelen Relance Dann-Cuisine Rijst-/Groentestomer 3-Delig

 • De pan is vaatwasserbestendig
 • Bestaat uit drie delen zodat je meerdere dingen tegelijk kan stomen
 • Gemaakt van kwalitatief sterk materiaal

Nadelen Relance Dann-Cuisine Rijst-/Groentestomer 3-Delig

 • Heeft geen anti aanbaklaag

3. Kinghoff 3318 stoompan

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan heb je het zonder enige twijfel over de Kinghoff 3318 stoompan. Deze is te koop voor een prima prijsje en levert een uitstekende kwaliteit.

Wat wil je nog meer? Allereerst kan je de pannen gebruiken voor keramisch, gas, halogeen, inductie, elektrisch én voor in de oven! Je kan er dus echt alles mee koken.

Daarnaast wordt warmte super goed behouden dankzij de 9-laags bodem. Hierdoor blijft je eten ook warm wanneer je klaar bent met het stomen. En de levensduur is overigens ook erg lang dankzij het RVS materiaal.

Voordelen Kinghoff 3318 stoompan

 • Warmte van het voedsel blijft extra lang behouden dankzij de 9-laags bodem
 • Lange levensduur dankzij de RVS materialen waarvan de pan is gemaakt
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit

Nadelen Kinghoff 3318 stoompan

 • De pan is niet vaatwasserbestendig

4. WMF Vitalis Stoom-en braadpan

Heb je een iets ruimer budget om te besteden? Of wil je de pan gebruiken voor professioneel gebruik? Dan kan de WMF Vitalis stoom- en braadpan misschien wel wat voor jou zijn.

En ja: deze is toch aardig prijzig. Maar daar krijg je dan ook een erg goede kwaliteit voor terug! Zo is de pan gemaakt van Cromogan roestvrij staal. Hierdoor ben je verzekerd van een goede kwaliteit waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Ideaal wanneer je vaak en/of graag kookt. Daarnaast is er een extra brede schenkrand voor druppelvrij gieten. Hoe fijn is dat? Tevens kan je de pan ook zonder problemen in de oven gebruiken en voor alle warmtebronnen. Al met al is deze pan je geld zeker waard.

Voordelen WMF Vitalis Stoom-en braadpan

 • Heeft een extra brede schenkrand voor druppelvrij gieten
 • Kan ook in de oven gebruikt worden 
 • Heeft een thermometer voor extra efficiënt koken

Nadelen WMF Vitalis Stoom-en braadpan

 • De stoompan is aan de prijzige kant in verhouding met de andere stoompannen in dit rijtje

5. Lite-Body - Magnus Stoompan Aardappelkoker

Heb je nou een iets minder groot budget? Of wil je simpelweg zoveel mogelijk besparen op een nieuwe stoompan? Dan is de Lite-Body magnus stoompan de beste optie voor jou.

De pan is lekker goedkoop en biedt een prima kwaliteit. Hier heb jij zeker nog lang plezier van! De pan is aromaneutraal en nikkelvrij waardoor deze ook te gebruiken is voor mensen met een nikkelallergie. 

Tevens zijn dit twee pannen in één, waardoor je meerdere dingen tegelijk kan stomen. Dat is toch best praktisch. En het design is ook erg origineel, voor als je een keer iets anders wil.

Voordelen Lite-Body - Magnus Stoompan Aardappelkoker

 • De pan is aromaneutraal en nikkelvrij
 • Twee pannen in één waardoor je meerdere dingen tegelijk kan stomen
 • Heeft een erg origineel en leuk ontwerp

Nadelen Lite-Body - Magnus Stoompan Aardappelkoker

 • Beschikt niet over een anti aanbaklaag

Welke stoompan is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke stoompan is het beste?" hebben we een uitgebreide stoompan test gedaan. Hierin hebben we verschillende stoompan producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke stoompan op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook stoompan aanbiedingen?

Wil jij een stoompan kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel de beste stoompan kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende stoompan producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken