Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Stalen koekenpan [2023]

Best Geteste Stalen koekenpan

DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

Een goede stalen koekenpan scoren? Check. Je hoeft niet verder te kijken. Deze DeBuyer Mineral B element koekenpan is namelijk verkozen tot de beste stalen koekenpan van 2023! 

En wij gaan je precies uitleggen waarom. Allereerst kan je de pan overal op gebruiken. Je kan koken met gas, keramisch, inductie, in de oven en zelfs halogeen. Hoe handig is dat?

Daarnaast is de pan voorzien van een puur organische constructie die voor 99% uit zuiver ijzer bestaat. De pan kan uitermate hoge temperaturen behalen wat betekent dat deze zeer geschikt is voor afdichten, aanbranden en grillen. Met deze koekenpan kan je dus heel erg veel verschillende gerechten maken.

Een stalen koekenpan is één van die dingen die je eigenlijk gewoon in huis moét hebben. Het aanbod is dan ook erg groot, omdat ieder gemiddeld Nederlands huishouden wel zo'n pan heeft. Welke stalen koekenpan past het beste bij mij met zo'n aanbod? Wij zijn op onderzoek uitgegaan.

Om jou te helpen bij een goede stalen koekenpan kopen hebben wij een aantal tips uitgewerkt. Wanneer je deze tips opvolgt heb je binnen no-time de perfecte koekenpan gevonden. Zo makkelijk kan het zijn!

Daarnaast hebben wij ook nog tientallen verschillende koekenpannen met elkaar vergeleken in een stalen koekenpan test. In die test zijn wij op zoek gegaan naar de beste koekenpannen. Ook nieuwsgierig en wil je een nieuwe stalen pan? Lees dan vooral gauw verder!


Top 5 Beste Stalen koekenpan

Beste Koop Stalen koekenpan
1. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

Beste design stalen koekenpan
2. Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan – Koekenpan Inductie

Beste Luxe Stalen koekenpan
3. Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

Beste Prijs-kwaliteit Verhouding Stalen koekenpan
4. BK Superior Triply Koekenpan

Beste Budget Stalen koekenpan
5. WMF mini koekenpan


Top 10 beste Stalen koekenpannen

Geen tijd voor dit artikel, maar wel een nieuwe stalen koekenpan nodig? Geen probleem, wij zijn er om je te helpen. Wanneer je op de blauwe knop hieronder klikt kom je direct bij de top 10 beste stalen koekenpannen. Een stalen koekenpan kopen was nog nooit zo makkelijk!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stalen koekenpan?

Door het grote aanbod kan het dus een beste opgave zijn om de juiste stalen koekenpan te vinden. En precies daarom helpen wij je daar graag bij. En om jou te helpen staan hieronder een aantal tips uitgestald. Met behulp van die tips wordt het vinden van de juiste koekenpan een appeltje eitje.

Let wel: wat jij vindt is ook belangrijk. Jij hebt waarschijnlijk belang bij een hele andere soort stalen koekenpan dan een professionele kok. Kijk daarom bijvoorbeeld niet naar de beste stalen koekenpan volgens de consumentenbond, omdat deze helemaal niet de beste hoeft te zijn in jouw persoonlijke situatie. 

Formaat

Allereerst het formaat. Want hoe groot moet jouw ideale stalen koekenpan zijn? Je hebt zulke koekenpannen met een diameter van 18 centimeter, maar bijvoorbeeld ook van 23. Hierbij geldt eigenlijk als vuistregel: hoe groter de diameter, hoe duurder de pan is.

Ga dus bij jezelf na hoeveel geld je hiervoor over hebt. Wanneer je een gezin hebt is een grotere pan waarschijnlijk wel handiger omdat je hier dan ook meer in kwijt kan. Als je alleen woont of samen met je partner volstaat een kleinere pan uiteraard prima.

Geschikt voor?

De ene pan is de ander niet. Zo zijn sommige pannen uitsluitend te gebruiken op gas, anderen weer alleen op inductie en sommige pannen op beide. Zorg dus dat je weet van welke soort jij gebruik maakt. Ga vervolgens op zoek naar een pan die je hiervoor ook daadwerkelijk kan gebruiken.

Anders is dit zonde van je geld. Je hebt dan namelijk een pan gekocht die je (bijvoorbeeld) helemaal niet kan gebruiken op het gas!

Garantie

Als laatste willen we ook nog even wat aandacht schenken aan de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder defecten. Mocht je toch merken dat er iets niet goed is dan kan je hierop terugvallen. 

Als dit in de gestelde garantie termijn is zal de verkoper je hier verplicht bij verder moeten helpen. Vaak wordt er dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing. Dit kan een vergoeding van het aankoopbedrag zijn of juist een vervangend product.


Wat is de beste Stalen koekenpan van 2023?

Ondertussen ben je aangekomen bij het eind van dit artikel. In dit laatste onderdeel hebben wij de stalen koekenpan test uitgevoerd. In die test zijn we op zoek gegaan naar de beste stalen koekenpan aanbieding. Die test was dan ook zeer spannend en aardig wat van de koekenpannen gingen gelijk aan elkaar op.

Na uitgebreid wikken en wegen hebben wij een paar stalen koekenpannen gekozen die als beste wisten te scoren. Die hebben dus een plekje verdiend in onze top vijf! Ook benieuwd welke stalen pannen dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste stalen koekenpannen van 2023!

1. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

De stalen koekenpan die uiteindelijk de eerste plek wist te claimen in onze top vijf is de DeBuyer Mineral B Element koekenpan. Deze scoorde op alle geteste vlakken uitmunted goed en is daarom de terechte nummer één. En wat 'm dan zo goed maakt? Nou, allereerst is 'ie overal geschikt voor. Op zowel inductie, gas, halogeen als in de oven. Het kan allemaal met deze pan! Dat is toch wel zo handig én prettig. 

Daarnaast bestaat de pan voor maar liefst 99% uit zuiver ijzer. Hierdoor weet je dus dat je te maken hebt met een goede kwaliteit pan. Tevens is de pan voorzien van een slimme anti-aanbaklaag waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je eten ineens zwart is. 

Voordelen DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

 • Uitgerust met een anti-aanbak laag
 • Bestaat voor 99% uit zuiver ijzer
 • Te gebruiken op bijna alles: inductie, gas, halogeen, oven keramisch, elektrisch

Nadelen DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

 • Pan moet met de hand gewassen worden

2. Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan – Koekenpan Inductie

Wanneer je kijkt naar het design werd al gauw duidelijk dat de Demeyere Classico 3 RVS koekenpan een zeer goede kandidaat is. Sterker nog, op dit gebied is de stalen koekenpan zelfs de beste! Wij leggen je uit waarom. Deze pan is zo ontworpen dat deze makkelijk in de oven kan.

De steel is namelijk gemaakt van metaal. Daarnaast heeft de pan een capsulebodem met 3-lagenmateriaal. Dat zorgt ervoor dat de warmteverdeling heel erg goed wordt gereguleerd. De pan is dus overal even warm wat ervoor zorgt dat je eten gelijkmatig gebakken wordt. Tevens is de pan geschikt voor alle kookplaten, waaronder inductie en gas. En de pan zelf is gemaakt van roestvrij staal. Dat betekent dat je nog jaren plezier hebt van deze mooie stalen koekenpan.

Voordelen Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan – Koekenpan Inductie

 • Geschikt voor alle kookplaten waaronder inductie en gas
 • Heeft een capsulebodem met 3-lagenmateriaal voor goede warmteverdeling
 • Is gemaakt van roestvrij staal waardoor je er nog jaren mee vooruit kan

Nadelen Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan – Koekenpan Inductie

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere koekenpannen

3. Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

Ben jij op zoek naar een pan voor professioneel gebruik? Of wil jij je geld investeren in een goede kwaliteit koekenpan? Dan is de Demeyere Proline koekenpan net wat voor jou. Deze koekenpan is vrij prijzig, maar daar krijg je dan ook een sterkwaliteit voor terug. Zo heb je nog jarenlang plezier van de pan. Je kan 'm gebruiken om elektrisch te koken, op gas, inductie, halogeen én keramisch. Het maakt dus in principe niet uit waar je bent, je kan de pan ten alle tijden gebruiken. 

Daarnaast is de pan gemaakt van 7-lagen materiaal tot aan de rand maar liefst 4,8 mm dik. Hierdoor kan je echt goed bakken tot aan de rand van de pan en kan je genieten van 50% meer bakoppervlakte. En met behulp van het slimme ontwerp kan deze pas gewoon in de vaatwasmachine!

Voordelen Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

 • Dankzij het ontwerp te gebruiken in de vaatwasmachine
 • Heeft 7-lagen materiaal waardoor je tot de rand kan bakken
 • Geniet van maar liefst 50% meer bakoppervlakte

Nadelen Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

 • Nogal prijzig in verhouding met de andere stalen koekenpannen in dit rijtje

4. BK Superior Triply Koekenpan

Kijkend naar een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit kunnen wij je de BK Superior Triply koekenpan adviseren. En wie kent het merk BK nou niet? Dit pannenmerk staat bekend om goede kwaliteit en is ook immens populair. Wij begrijpen wel waarom!

Naast dat de pan lekker goedkoop is levert 'ie dus kwaliteit gelijk aan duurdere pannen. Zo kan je deze pan gebruiken op Inductie, Gas, Elektrisch, Keramisch, Halogeen en in de oven. Hoe handig is dat? Daarnaast is de pan ook volledig PFAS vrij. Daar hoef je je dus verder niet druk over te maken. Verder is de koekenpan vervaardigd met 3-ply. Dit is een speciale constructie die bestaat uit twee lagen roestvrij edelstaal. Je krijgt dus absoluut waard voor je geld.

Voordelen BK Superior Triply Koekenpan

 • Volledig PFAs vrij
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Vervaardigd met 3-ply, wat bestaat uit twee lagen roestvrij edelstaal

Nadelen BK Superior Triply Koekenpan

 • Beschikt niet over een anti-aanbak laag

5. WMF Mini Koekenpan - Ø 18 cm

Tot slot wist de WMF mini koekenpan nog een plekje te bemachtigen in de top vijf. Want een goede koekenpan hoeft echt niet tientallen euro's te kopen. Zeker wanneer je geen ruim budget hebt om te besteden en/of student bent wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk besparen op een goede stalen koekenpan.

En precies daarom heeft deze budget-vriendelijke koekenpan nog een laatste plek bemachtigd. De pan is lekker goedkoop en daarnaast ook heel erg makkelijk af te wassen in de vaatwasser. Zo heb je hier zelf na het koken helemaal geen werk meer van. Tevens is de pan erg stabiel en slijtvast. De warmte wordt zeer gelijkmatig verdeeld waardoor al je voedsel op hetzelfde tempo gebakken wordt. Dat is niet niks voor zo'n goedkope pan!

Voordelen WMF Mini Koekenpan - Ø 18 cm

 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met soortgelijke koekenpannen
 • De pan is vaatwasserbestendig
 • Warmte wordt gelijkmatig verdeeld in de pan

Nadelen WMF Mini Koekenpan - Ø 18 cm

 • De pan is niet heel erg groot van formaat

Welke stalen koekenpan is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke stalen koekenpan is het beste?" hebben we een uitgebreide stalen koekenpan test gedaan. Hierin hebben we verschillende stalen koekenpan producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke stalen koekenpan op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook stalen koekenpan aanbiedingen?

Wil jij een stalen koekenpan kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste stalen koekenpan kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende stalen koekenpan producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken