Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Pelletkachel

Lucia 11Kw - Pelletkachel - Zwart

Wanneer je op zoek bent naar de beste pelletkachel ben je hier op de juiste plek. Deze Lucia 11Kw kachel is namelijk verkozen tot de beste pelletkachel van 2023!

Als je dus op zoek bent naar een goede pelletkachel aanbieding kunnen wij je de Lucia absoluut adviseren. Zo heb je bij deze kachel allereerst de keuze uit maar liefst 3 verschillende kleuren.

Hierdoor kan je dit perfect afstellen naar de rest van je interieur! Daarnaast beschikt de kachel over een 7-dagen programmering met verschillende werkingsuren en bedieningstijden. 

En door middel van een speciale ruimtesensor kan je kiezen uit twee verschillende functies: stand-by en modulatie. Bij stand-by stopt de kachel wanneer de goede temperatuur bereikt is en wordt deze opnieuw opgestart als de temperatuur daalt.

De modulatiemodus regelt zichzelf! En wist je dat je de kachel kan bedienen met een afstandsbediening?

De pelletkachel is tegenwoordig nog steeds razend populair. En wij begrijpen heel erg goed waarom! In dit artikel zullen wij je alles vertellen wat belangrijk is over de pelletkachel kopen. 

Zo gaan we in op de verschillende punten waar je op moet letten tijdens een pelletkachel kopen. Op die manier scoor jij de beste pelletkachel aanbieding!

Tevens hebben wij ook nog een pelletkachel test gedaan. In die test hebben wij ontzettend veel verschillende van deze kachels met elkaar vergeleken. Ook daar lees je meer over in dit artikel.


Top 5 Beste Pelletkachel

Beste Koop Pelletkachel
1. Lucia 11Kw - Pelletkachel - Zwart

Beste luxe Pelletkachel
2. Marina 14Kw pelletkachel - Zwart- Incl WIFI bediening

Beste prijs-kwaliteit verhouding Pelletkachel
3. Pelletkachel Julia Next Zwart

Beste budget Pelletkachel
4. Lucia 9Kw - Pelletkachel - Wit

Beste design Pelletkachel
5. Punto fuoco Pelletkachel "air" IDA 4,5 kw rood


Top 10 beste Pelletkachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Kan natuurlijk gebeuren! Om jou toch te helpen bij het vinden van een goede pelletkachel kan je klikken op de knop hieronder. Je komt dan direct terecht bij de top 10 beste pelletkachels!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Pelletkachel?

Je wil een pelletkachel kopen waar je een geruime tijd mee vooruit kan. Eentje van goede kwaliteit dus. Het kan door het grote online aanbod best lastig zijn de juiste te vinden.

Daarom staan hieronder een aantal punten waar je op moet letten tijdens het kopen van zo'n kachel. Op die manier voorkom je een miskoop en verzeker je jezelf van een goede kwaliteit pelletkachel. Daar heb je nog jaren plezier van! 

Formaat

Allereerst doe je er verstandig aan te kijken naar het formaat van de pelletkachel. Deze moet namelijk wel in je huis passen! Meet daarom van tevoren de ruimte op die je over hebt voor de pelletkachel (op de plek waar deze moet komen).

Houd dit formaat goed in je achterhoofd wanneer je vervolgens gaat zoeken naar kachel. Kleiner is natuurlijk altijd prima, maar zorg dat de kachel dan niet groter is dan het maximale formaat. Zo voorkom je teleurstellingen.

Wifi verbinding

Pelletkachels zijn soms best moderne dingen. Zo werken sommige van deze kachels op Wifi, wat betekent dat je ze met een afstandsbediening kan besturen. Dat is een stukje gebruiksgemak.

En gebruiksgemak vinden de meeste mensen erg fijn. Natuurlijk zijn deze modellen wel duurder dan de 'originele' pelletkachel. Maak dus bij jezelf de afweging of je hier het geld voor over hebt.

Garantie

Als laatste willen we de garantie nog even kort met je bespreken. Een pelletkachel koop je voor meerdere jaren natuurlijk. Wanneer deze dan na een half jaar al kuren krijgt wil je hier wel (gratis) bij geholpen kunnen worden.

En vaak kan dat ook, mits dit binnen de gestelde garantietermijn is. Het bedrijf kan je dan een vergoeding geven van het aankoopbedrag (of een deel hiervan) zodat je deze kan laten repareren.

In sommige gevallen krijg je zelfs een vervangende pelletkachel. Om deze zekerheid te hebben adviseren wij je op zoek te gaan naar een kachel met een garantie van minstens twee jaar.


Wat is de beste Pelletkachel van 2023?

In het laatste deel van dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag: welke pelletkachel is het beste? En er is uiteraard geen betere manier om dit te doen dan met behulp van een pelletkachel test!

In deze test hebben wij heel erg veel verschillende pelletkachels met elkaar vergeleken aan de hand van strenge criteria. Uiteindelijk hebben we een paar kachels gekozen die als beste wisten te scoren in de test. Hierbij hebben we ook rekening gehouden met populaire modellen en de beste pelletkachel volgens de consumentenbond.

Ook benieuwd naar de test en de kachels? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste pelletkachels van 2023!

1. Lucia 11Kw - Pelletkachel - Zwart

Er was één pelletkachel die een eerste plaats wist te verdienen. We hebben het hier over de Lucia 11Kw pelletkachel! Deze is verkozen tot de beste pelletkachel van 2023. En dat is uiteraard niet zonder goede reden. Zo is deze kachel verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit kan je dus heel makkelijk afstellen naar het interieur van je huis.

Daarnaast beschikt de kachel over maar liefst twee verschillende standen. Je hebt de stand-by stand waarbij de kachel automatisch uitschakelt bij een bepaalde temperatuur. Tevens is er ook de modulatiemodus die dit alles automatisch regelt zonder te stoppen. En dan kan je 'm ook nog eens besturen met behulp van een afstandsbediening!

Voordelen Lucia 11Kw - Pelletkachel - Zwart

 • De kachel heeft 7-dagen programmering
 • Beschikt over twee verschillende standen: modulatie en stand-by
 • De kachel is te besturen met een afstandsbediening

Nadelen Lucia 11Kw - Pelletkachel - Zwart

 • Vrij prijzig voor een pelletkachel

2. Marina 14Kw pelletkachel - Zwart- Incl WIFI bediening

Als jij je geld wil investeren in een goede kwaliteit pelletkachel is de Marina 14Kw net wat voor jou. De kachel is aardig aan de dure kant. Maar daar krijg je dan ook een kwaliteit voor terug waar je nog jarenlang plezier van hebt. Zo heb je ook bij dit model de keuze uit drie toffe kleuren: zwart, wit én rood. Daarnaast heeft de pellet een super hoog rendement van 93,4% waardoor je verzekerd bent van een grote autonomie. 

Je kan de kachel programmeren over een tijdsspanne van 7 dagen met verschillende bedieningstijden. Ook is dit model uitgerust met een omgevingssensor waarmee je kan kiezen tussen 2 functies. Dit is dus een absolute topper, en dan ook nog eens van roestvrij staal!

Voordelen Marina 14Kw pelletkachel - Zwart- Incl WIFI bediening

 • Kan geprogrammeerd worden over een tijdsspanne van 7 dagen
 • Heeft een zeer hoog rendement van maar liefst 93,4%
 • De pelletkachel is gemaakt van roestvrij staal

Nadelen Marina 14Kw pelletkachel - Zwart- Incl WIFI bediening

 • Nogal prijzig in verhouding met sommige andere pelletkachels

3. Pelletkachel Julia Next Zwart

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over de Julia Next zwarte kachel! Deze scoorde het beste op prijs-kwaliteit verhouding. En dat is ook niet zo raar. De kachel heeft namelijk een vrij gemiddelde prijs, maar daar krijg je een bovengemiddelde kwaliteit voor terug!

Zo is de brander van de kachel gemaakt van duurzaam gietijzer. Daarnaast is de motor heel erg stil, zodat je hier geen hinder van kan ervaren. Wil je de kachel besturen met een afstandsbediening? Ook dat is mogelijk via Wifi én een speciale app op je telefoon! En deze kachel komt overigens ook in aanmerking voor 500 euro ISDE subsidie.

Voordelen Pelletkachel Julia Next Zwart

 • Gemaakt van zeer duurzaam gietijzer
 • Kan op afstand bestuurd worden via een afstandsbediening of je telefoon
 • De kachel komt in aanmerking voor 500 euro ISDE subsidie

Nadelen Pelletkachel Julia Next Zwart

 • Verkrijgbaar in slechts één kleur

4. Lucia 9Kw - Pelletkachel - Wit

Pelletkachels kunnen een aardig prijskaartje hebben. Misschien heb je hier het budget wel niet voor of wil je er simpelweg niet zoveel aan uitgeven. Dat begrijpen wij maar al te goed! En daarom zijn wij ook op zoek gegaan naar een goede budget topper: de Lucia pelletkachel 9Kw.

Deze is te koop voor een heel goedkoop prijsje en doet precies wat je ervan mag verwachten. Dit is hetzelfde model als de andere kachel in dit rijtje, maar dan met iets minder vermogen. En precies daarom ben je dus ook goedkoper uit. Zo heb je een modulatiemodus en stand-by modus en kan ook deze ingesteld worden voor 7 dagen. Dat is zeker niet verkeerd!

Voordelen Lucia 9Kw - Pelletkachel - Wit

 • Dit is één van de goedkoopste pelletkachels op de markt
 • Je kan gebruik maken van een modulatiemodus en stand-by modus
 • Kan ingesteld worden voor 7 dagen

Nadelen Lucia 9Kw - Pelletkachel - Wit

 • De kachel heeft iets minder vermogen dan gemiddeld

5. Punto fuoco Pelletkachel "air" IDA 4,5 kw rood

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste pelletkachel: de Punto Fuoco pelletkachel! Deze wist nog een plekje te bemachtigen dankzij het unieke design. De kachel is knalrood en heeft slechts een klein deurtje waar het hout in kan. En dat is toch vrij uniek. Tevens is de kachel ook heel erg makkelijk in gebruik en wijst alles zich ook goed uit. Je kan deze pelletkachel simpel aansluiten en komt heel erg snel op de juiste temperatuur. Een terecht plekje!

Voordelen Punto fuoco Pelletkachel "air" IDA 4,5 kw rood

 • Heeft een uniek design met een mooie kleur
 • De kachel is heel erg makkelijk in gebruik
 • Is snel op de gewenste temperatuur

Nadelen Punto fuoco Pelletkachel "air" IDA 4,5 kw rood

 • Werkt niet met een afstandsbediening

Welke pelletkachel is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke pelletkachel is het beste?" hebben we een uitgebreide pelletkachel test gedaan. Hierin hebben we verschillende pelletkachel producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke pelletkachel op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook pelletkachel aanbiedingen?

Wil jij een pelletkachel kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste pelletkachel kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende pelletkachel producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken