Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Pannenset

BK Q-linair Master Glas Pannenset

Dit jaar was de zoektocht naar de beste pannenset zeer spannend. De test was ongelooflijk interessant, en uiteindelijk kwam er een terechte winnaar naar voren: De BK Q-Linair Master Glas pannenset!

Deze is verkozen tot de beste pannenset van 2023. En dat is niet meer dan terecht! Zo is deze pannenset te koop voor een scherp prijsje en daarvoor krijg je maar liefst 4 pannen.

Daarnaast zijn de pannen uitgerust met een speciaal afgietsysteem waardoor je nooit meer hoeft te stuntelen met het weggieten van heet water. Handig, zeker voor de mensen onder ons die wat minder goed zijn in koken.

Of je nou net op jezelf gaat wonen of je al 10 jaar dezelfde pannen gebruikt: een pannenset kan in beide gevallen goed van pas komen. En pannensets zijn er in overvloed.

Sterker nog, wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet. Hoe kies je dan de beste pannenset? Dit is precies wat wij in dit artikel uitpluizen.

Zo hebben wij om je te helpen bij het maken van de juiste keuze verschillende punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste pannenset. Zo voorkom je dat je spijt krijgt na je aankoop.

Tevens hebben wij een speciale beste pannenset uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder veel verschillende pannensets. De resultaten van de test kan je aan het eind van dit artikel vinden in een ultieme review.

Top 5 Beste Pannensets

Beste koop pannenset
1. BK Q-linair Master Glas Pannenset

Beste design pannenset
2. TBK Q-linair Master Black Kookpannenset - 4 delig

Beste budget pannenset
3. GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset

Beste uitgebreide pannenset
4. Royalty Line pannenset - 12-delig

Beste luxe pannenset
5. WMF Function 4 pannenset 5-delig


Top 10 beste pannensets

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste pannensets bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een pannenset?

Een pannenset is onmisbaar in ieder huishouden, zeker wanneer je dus al 10 jaar dezelfde pannen gebruikt of juist net op jezelf gaat wonen. Het aanbod in pannensets is dan ook erg groot, waardoor je misschien niet meer weet waar je moet beginnen met kijken.

Waarschijnlijk vraag je je af: ''welke pannenset is de beste?'' En dat is precies waar wij je zoals beloofd mee gaan helpen. 

En daar beginnen we mee door je te vertellen waar je nu precies op moet letten tijdens het kopen van zo'n pannenset. Zo behoed je jezelf voor een miskoop, want dat zal natuurlijk zonde zijn.

Aantal pannen

Ten eerste is het verstandig om te kijken naar het aantal pannen in de pannenset. Wanneer je op zoek bent naar een toevoeging aan je huidige pannencollectie is een set met 4 stuks natuurlijk meer dan voldoende.

Echter kan je, wanneer je bijvoorbeeld op jezelf gaat wonen, beter kijken naar een wat uitgebreidere pannenset. Zo heb je direct alle soorten pannen in huis die je nodig hebt. Hoef je daar ook niet meer naar om te kijken. 

Warmtebron

Tevens is het ook belangrijk om te kijken of de pannenset geschikt is voor de warmtebron die jij in je keuken hebt. Voorbeelden van warmtebronnen zijn inductie, keramisch, gas of elektrisch.

Sommige pannen zijn namelijk niet bestendig voor een inductieplaat of juist een andere soort warmtebron. Hierdoor zullen de pannen niet naar behoren werken en veel minder lang meegaan.

En dat is natuurlijk zonde. Bekijk dit dus van tevoren even goed zodat je zeker weet dat je de juiste set koopt!

Gewicht

En tot slot nog het gewicht van de pannen. Dit klinkt misschien een beetje gek. Maar wanneer de pan slechts een enkele steel heeft en jij moet deze tillen is dit niet ideaal wanneer de pan loodzwaar is.

Zeker wanneer je last hebt van zwakke polsen kan dit behoorlijk in je nadeel werken. Sterker nog, je wil niet het risico lopen dat je hierdoor je eten op de grond laat vallen. Zorg er daarom voor dat de pannen niet te zwaar zijn om zo gedoe in de keuken te voorkomen.


Wat is het beste pannenset van 2023?

En toen was het tijd voor de test. Tijdens deze test hebben wij goed rekening gehouden met verschillende factoren zoals het gewicht en de kwaliteit. Aan de hand van deze maatstaf hebben wij een beste pannenset test afgenomen onder veel verschillende pannensets.

Uiteindelijk wisten een paar van deze pannensets zich te onderscheiden van de concurrentie. Hierdoor konden ze een plekje bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste pannensets van 2023!

1. BK Q-linair Master Glas Pannenset

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Uiteindelijk wist deze pannenset van BK de nummer één te worden. En daar waren wij stiekem ook niet zo verrast over.

Zo is deze 4-delige pannenset geschikt voor vrijwel iedere warmtebron: van elektrisch en gas tot inductie of de oven. 

Daarnaast zijn de deksels heel slim gemaakt van glas. Zo kan jij even stiekem in de pan gluren zonder dat je de deksel er af hoeft te halen. En ook problemen met afgieten zijn met deze pannenset verleden tijd: ze hebben namelijk een speciale afgietfunctie.

Voordelen BK Q-linair Master Glas Pannenset

 • De pannen hebben een speciale afgietfunctie waardoor je extra makkelijk kan afgieten
 • Glazen deksels waardoor jij heel gemakkelijk kan zien wat er in de pan gebeurt
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron: zelfs de oven

Nadelen BK Q-linair Master Glas Pannenset

 • Vuil kan zich gaan ophopen in het randje achter de grendel van de deksel

2. BK Q-linair Master Black Kookpannenset - 4 delig

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook hebben we gekeken naar de beste pannenset op het gebied van design. Daarbij kwam deze andere pannenset van BK, de Q-linair Master Black set, als beste uit de test.

Deze pannen zijn namelijk zo ontworpen dat je ze heel makkelijk kan afgieten zonder je vingers erbij te branden. In de deksel zitten namelijk speciaal ontworpen inkepingen waardoor je met deksel en al kan afgieten.

Handig! Daarnaast beschikken de pannen in deze set ook over een ingekapselde sandwichbodem voor extra snelle opwarming. Daardoor kan jij lekker efficiënt gaan koken!

Voordelen BK Q-linair Master Black Kookpannenset - 4 delig

 • Heeft een zeer veilig afgietsysteem door middel van ingebouwde inkepingen 
 • Heeft een ingekapselde sandwichbodem voor extra snelle opwarming. Hierdoor kan jij efficiënter koken
 • De handvaten van de pannen zijn vuurvast waardoor je je hier niet aan kan branden 

Nadelen BK Q-linair Master Black Kookpannenset - 4 delig

 • Het tafelblad moet je dus wel zelf regelen

3. GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je er misschien helemaal niet op zit te wachten om veel geld uit te geven aan een pannenset. Zeker wanneer je student ben geef je je geld waarschijnlijk liever ergens anders aan uit.

Dan is deze 2-delige pannenset wel wat voor jou. Hierdoor heb je direct twee goede kwaliteit pannen in huis waar je jaren mee vooruit kan en verschillende gerechten kan bereiden.

En voor de prijs krijg je dan ook nog eens een goede kwaliteit in huis. Zo zijn de pannen voorzien van een speciale keramische anti-aanbaklaag. Wanneer je dan even afgeleid bent tijdens het koken hoef je niet bang te zijn dat je eten ineens zwart is!

Voordelen GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset

 • Zeer goedkope pannenset 
 • Heeft een speciale anti-aanbaklaag waardoor je eten niet direct zwart wordt als je het even vergeet
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset

 • Bestaat uit slechts twee pannen 

4. Royalty Line pannenset - 12-delig

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je nog geen pan in huis hebt staan is deze 12-delige pannenset jouw redder in nood. Je hebt dan direct alle pannen die je nodig hebt om een echte keukenprins- of prinses te worden!

Zo bestaat deze set uit maar liefst 5 verschillende potten en pannen zoals een sauspan tot 7 liter en een soeppan. Daarnaast zijn de panen ook vaatwasser bestendig.

Hierdoor kan je ze dus met een gerust hart in de vaatwasser stoppen. Scheelt ook weer werk met de handafwas. En de pannen zijn gemaakt van stainless steel waardoor je er extra lang mee vooruit kan.

Voordelen Royalty Line pannenset - 12-delig

 • Geen zorgen over het schoonmaken, want de pannen zijn vaatwasser bestendig
 • Gemaakt van stainless steel waardoor de pannen extra lang meegaan
 • Bestaat uit maar liefst 12 verschillende pannen tegen een zeer lage prijs

Nadelen Royalty Line pannenset - 12-delig

 • De stelen van de pannen kunnen enigszins warm worden bij langdurig koken

5. WMF Function 4 pannenset 5-delig

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De laatste topper die een plekje verdiende in onze top vijf is de WMF Function 4 pannenset. Deze bestaat uit zeer hoogwaardige pannen die gemaakt zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Zo zijn de pannen voorzien van een glazen deksel met een siliconen ring en maar liefst 4 verschillende afgietfuncties. En dat is dan nog niet alles!

De pannen zijn gemaakt van roestvrijstaal en zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Deze set is misschien wat duurder, maar met deze pannen kan je dan ook jaren vooruit.

Voordelen WMF Function 4 pannenset 5-delig

 • De pannen hebben maar liefst 4 verschillende afgietfuncties
 • gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal 
 • Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie

Nadelen WMF Function 4 pannenset 5-delig

 • Het duurt wat langer voordat de pannen zijn opgewarmd

Welke pannenset is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke pannenset is het beste?" hebben we een uitgebreide pannenset test gedaan. Hierin hebben we verschillende pannenset producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke pannenset op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook pannenset aanbiedingen?

Wil jij pannenset kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste pannenset kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende pannenset producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken