Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Gezichtsreiniger [2023]

Best Geteste Gezichtsreiniger

Biodermal Vette & Gemengde Huid Face Gel

Na goed testen hebben we uiteindelijk de beste gezichtsreiniger gevonden: namelijk die van Biodermal! Deze is verkozen tot de beste gezichtsreiniger van 2023.

En dat is ook niet zo gek. Deze huid is perfect om overtollige talg, puistjes en onzuiverheden uit de weg te kunnen gaan.

Dankzij het speciaal toegevoegde melkzuur worden de dode huidcellen verwijderd en wordt de huid gezuiverd. En daarnaast wordt de huid ook nog gehydrateerd én verzacht door middel van heerlijke avocado olie

Het vinden van de juiste gezichtsreiniger voor je huid kan best een opgave zijn - we know all about it. Je wil niet dat je je huid nog geïrriteerd wordt of dat je er juist meer onzuiverheden van krijgt.

Logisch dat je je dan afvraagt: 'Welke gezichtsreiniger past het beste bij mij?' En dat is ook precies wat wij onderzocht hebben!

In dit artikel gaan wij je alles vertellen wat belangrijk is om te weten bij het kiezen van de beste gezichtsreiniger. Zo hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste gezichtsreiniger. 

Daarnaast hebben wij een uitgebreid aantal gezichtsreinigers getest en met elkaar vergeleken. Op basis van de testuitslag hebben wij een ultieme top vijf samengesteld met daarin de beste gezichtsreinigers. Dit kan je vinden aan het einde van het artikel!

Top 5 Beste Gezichtsreinigers

Beste koop gezichtsreiniger
1. Biodermal Vette & Gemengde Huid Face Gel

Beste gezichtsreiniger voor een droge huid
2. Clinique Clarifying Lotion 2 Gecombineerde droge huid

Beste prijs-kwaliteitverhouding gezichtsreiniger
3. Paula's Choice Clear Gel Gezichtsreiniger

Beste vegan gezichtsreiniger
4. Naïf Natuurlijke Gezichtsreiniger

Beste budget gezichtsreiniger
5. CeraVe - Schuimende reinigingsgel


Top 10 beste gezichtsreinigers

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste gezichtsreinigers bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een gezichtsreiniger?

Zoals eerder gezegd is het vinden van een goede gezichtsreiniger nog best een struggle. Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

Hieronder hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van gezichtsreiniger. Zo verzeker jij jezelf van een goede reiniger die heel lief zal zijn voor je waardevolle huid!

Huidtype

Voordat je een gezichtsreiniger (of andere skincare) gaat aanschaffen is het super belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Je kan dan je gezichtsreiniger hier op afstellen en voorkomen dat je huid nog geïrriteerder wordt.

Je hebt verschillende soorten huidtypes en hierdoor moet je dus niet een product gebruiken dat niet voor je huid bedoeld is. Zo heb je een droge huid, vette huid, normale huid en gecombineerde huid. Op het internet staan verschillende testen waarmee je erachter kan komen wat je huidtype is.

Ingrediënten

Daarnaast is het ook heel belangrijk om te letten op de ingrediënten van de gezichtsreiniger. Wanneer je bijvoorbeeld een hele droge huid hebt kan je een gezichtsreiniger met tea tree olie beter vermijden.

Dit kan het namelijk nog erger maken. Ook wanneer je allergisch bent voor bepaalde stofjes is het goed om erop te letten dat dit niet in je gezichtsreiniger zit. 

pH waarde

Tot slot is het ook van belang om de pH waarde van de gezichtsreiniger die je op het oog hebt te controleren. Omdat je de reiniger gebruikt op je gezicht is het belangrijk dat je huid niet beschadigd raakt. 

Wanneer de pH waarde van een gezichtsreiniger een te hoge pH waarde heeft loop je risico op huidschade. Zorg er daarom voor dat de pH waarde van de reiniger tussen de 5 en 6 zit (dit is huidneutraal).


Wat is de beste gezichtsreiniger van 2023?

Op basis van verschillende belangrijke punten zoals de pH waarde hebben wij veel verschillende reinigers met elkaar vergeleken. Ook hebben wij de beste gezichtsreinigers volgens de consumentenbond meegenomen in onze vergelijking. Hierbij waren er een paar die als veruit de beste wisten te scoren op verschillende gebieden (zoals beste prijs- kwaliteitverhouding en beste budget gezichtsreiniger).

Hierbij kwamen zeer bekende namen voorbij zoals Paula's Choice, CeraVe en Biodermal. Deze gezichtsreinigers wisten een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf! 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je de top vijf beste gezichtsreinigers van 2023! Hier gaat je huid gegarandeerd van stralen.

1. Biodermal Vette & Gemengde Huid Face Gel

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Uiteindelijk was er één gezichtsreiniger die als veruit de beste wist te scoren in deze test. En dat is de Biodermal face gel voor de vette & gemengde huid.

Wanneer jij graag van je puistjes en onzuiverheden af wil is dit een must have. Zo wordt je huid gezuiverd dankzij speciaal melkzuur dat dode huidcellen verwijderd en zorgt dat er geen puistjes kunnen vormen.

Daarnaast wordt de huid ook nog eens super fijn gehydrateerd dankzij de melkzuur én betaïne. Hierdoor blijft de vochtbalans van je huid heerlijk op peil. En verzachten doet de reiniger ook met behulp van avocado olie.

Voordelen Biodermal Vette & Gemengde Huid Face Gel

 • Zeer goed geschikt voor vrouwen met een droge of gecombineerde huid
 • Zorgt voor een heerlijk zachte huid dankzij speciaal toegevoegde avocado olie
 • Gaat onzuiverheden en puistjes tegen en is dus ook goed geschikt voor vrouwen met acne

Nadelen Biodermal Vette & Gemengde Huid Face Gel

 • Minder goed geschikt voor de droge huid

2. Clinique Clarifying Lotion 2 Gecombineerde droge huid

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Voor alle meiden met een droge huid: we hebben je reddingsmiddel bij deze gevonden. Deze gezichtsreiniger van Clinique is perfect voor de droge huid.

Deze reiniger helpt om dode huidcellen te verwijderen waardoor je huid weer kan stralen. Daarnaast zorgt de reiniger er ook voor dat droge lijntjes op het gezicht zullen verdwijnen.

En dat is niet alles! Daarnaast wordt de huid extra soepel en ook beter beschermd tegen toekomstige onzuiverheden. De reiniger is dermatologisch getest en zal je huid niet uitdrogen.

Clinique Clarifying Lotion 2 Gecombineerde droge huid

 • Heel goed geschikt voor vrouwen met een droge(re) huid
 • Is dermatologisch zorgvuldig getest en zal je huid niet uitdrogen
 • Laat je huid stralen en zorgt dat droge lijntjes verdwijnen

Clinique Clarifying Lotion 2 Gecombineerde droge huid

 • Minder goed geschikt voor vrouwen met een vette huid

3. Paula's Choice Clear Gel Gezichtsreiniger

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit dan heb je het ongetwijfeld over Paula's Choice. De skincare van Paula is wereldwijd razend populair en overal vind je lovende reviews over het merk.

En daar zijn wij het absoluut mee eens! Deze gezichtsreiniger doet precies wat je ervan mag verwachten. Zo worden hardnekkige puistjes en mee-eters verleden tijd met de reiniger.

Daarnaast wordt overtollig talg ook verwijderd met de gezichtsreiniger. En misschien wel het belangrijkste: je huid voelt weer lekker fris aan. 

Voordelen Paula's Choice Clear Gel Gezichtsreiniger

 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Zorgt ervoor dat je huid ontzettend zacht aanvoelt en er fris uitziet
 • Hardnekkige puistjes en mee-eters zijn verleden tijd met deze gezichtsreiniger

Nadelen Paula's Choice Clear Gel Gezichtsreiniger

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke gezichtsreinigers

4. Naïf Natuurlijke Gezichtsreiniger

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Vegan ladies opgelet: deze gezichtsreiniger van naïf is een schot in de roos. Deze reiniger is volledig natuurlijk en daarnaast heel lief voor je huid.

Zo is de gezichtsreiniger gemaakt op basis van zonnebloemolie! Je huid wordt verzorgt en gereinigd, en daarnaast kan je ook je makeup ermee verwijderen.

Er zitten ook geen rare ingrediënten als microplastics, alcohol of siliconen verwerkt in de reiniger. Hierdoor wordt je huid ook niet onbedoeld beschadigd. En dat is ook nog eens mooi meegenomen!

Voordelen Naïf Natuurlijke Gezichtsreiniger

 • Deze gezichtsreiniger is volledig natuurlijk en daardoor ook 100% vegan
 • Er zitten geen schadelijke stoffen zoals microplastics in de reiniger
 • Verzorgt je huid en laat deze stralen

Nadelen Naïf Natuurlijke Gezichtsreiniger

 • Alleen te koop in een kleine verpakking van 100 ml

5. CeraVe - Schuimende reinigingsgel

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De laatste reiniger die een plekje wist te krijgen in onze top vijf is deze van het bekende merk CeraVe. Voor de lage prijs krijg je bijna een halve liter gezichtsreiniger in huis!

Daarnaast werkt deze ook nog hartstikke goed. Naast dat je je gezicht ermee kan reinigen fungeert deze ook als reiniger voor het lichaam. Dat maakt 'm direct multifunctioneel!

In de reiniger zit niacinamide wat zorgt voor een extra goede reiniging voor de normale tot vette huid. Tevens is er ook geen parfum gebruikt waardoor deze ook goed geschikt is voor de gevoelige huid.

Voordelen CeraVe - Schuimende reinigingsgel

 • Er is geen parfum verwerkt in de reiniger waardoor deze ook goed geschikt is voor de gevoelige huid
 • Vrij goedkoop in verhouding met het aantal ml inhoud van de fles
 • Is voorzien van niacinamide wat zorgt voor een extra goede reiniging

Nadelen CeraVe - Schuimende reinigingsgel

 • Niet geschikt voor de droge huid

Welke gezichtsreiniger is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke gezichtsreiniger is het beste?" hebben we een uitgebreide gezichtsreiniger test gedaan. Hierin hebben we verschillende gezichtsreiniger producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke gezichtsreiniger op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook gezichtsreiniger aanbiedingen?

Wil jij gezichtsreiniger kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste gezichtsreiniger kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende gezichtsreiniger producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken