Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste fietszadel voor dames [2023]

Best Geteste Fietszadel Voor Dames

LifeGoods Gel Fietszadel - Dames / Heren

Op zoek naar een goede fietszadel aanbieding? Waardoor jij lekker comfortabel kan fietsen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Je bent hier namelijk op de juiste plek. Dit LifeGoods Gel Fietszadel is verkozen tot het beste fietszadel van 2023.

Met dit zadel zit je dus sowieso goed. En wat 'm dan zo goed maakt? Nou, allereerst is het zadel geschikt voor iedere type fiets. Daar hoef je je dus niet meer zorgen over te maken. 

Daarnaast is het zadel geschikt voor zowel vlak als hobbelig terrein en is 'ie schokbestendig. Dat is toch wel zo handig. Verder heeft het zadel ook een erg comfortabele zit omdat deze een brede achterkant heeft met een groot zit oppervlak, gemaakt van onder andere gel.

Kan jouw oude fiets wel een opknapbeurt gebruiken, en rijdt 'ie niet meer zo lekker? Een nieuw fietszadel kan dan wonderen doen. In dit artikel kom jij alles te weten over een fietszadel kopen. Zo gaan we in op verschillende punten waar je op moet letten zodat een goed fietszadel voor dames scoren een appeltje eitje wordt.

Daarnaast hebben wij ook nog een fietszadel voor dames test gedaan. In deze test hebben wij ongelooflijk veel verschillende fietszadels met elkaar vergeleken en getest. Benieuwd naar de test? Wacht dan niet langer, en lees vooral snel verder! Laat je inspireren in je zoektocht naar een nieuw fietszadel.


Top 5 Beste Fietszadels Voor Dames

Beste Koop Fietszadels voor dames
1. LifeGoods Gel Fietszadel - Dames / Heren

Beste Prijs-kwaliteit verhouding fietszadel voor dames
2. Contec City/Tour Dames Fietszade

Beste Budget fietszadel voor dames
3. Strex Fietszadel - Unisex - Extra Comfortabel

Beste Design Fietszadel voor dames
4. Voltano Fietszadel Met Gelpads

Beste Luxe Fietszadel voor dames
5. Selle Royal Drifter Plus - Fietszadel


Top 10 beste Fietszadels Voor Dames

Op zoek naar een nieuw fietszadel voor dames, maar weinig tijd? Geen probleem: wij helpen je graag. Het enige wat jij hoeft te doen is de knop hieronder volgen. Je komt dan direct terecht bij de top vijf beste fietszadels voor dames van 2023. Hartstikke makkelijk én ook snel!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Fietszadel Voor Dames?

In Nederland zijn er ongeveer 23,5 miljoen fietsen (ja, echt!). Zoals je je misschien kan voorstellen is het aanbod in fietszadels hierdoor ook nogal groot. Het kan dan best zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan zijn dat je je afvraagt: welk fietszadel voor dames is het beste?

En om jou precies bij deze vraag te helpen hebben wij hieronder een aantal punten op een rijtje gezet. Deze punten kunnen jou helpen bij het vinden van het beste fietszadel voor dames. Simpel, toch?

Let hierbij ook op wat jij belangrijk vindt. Zo hoeft bijvoorbeeld het beste fietszadel voor dames volgens de consumentenbond niet per se de beste te zijn in jouw persoonlijke situatie. Misschien stel jij wel hele andere eisen aan een zadel!

Formaat

Allereerst is het formaat natuurlijk belangrijk. Je wil een zadel waar je lekker makkelijk op kan fietsen en die ook comfortabel is. En om comfortabel te fietsen heb je een fietszadel nodig van het juiste formaat.

Idealiter heb je op het achter gedeelte lekker veel ruimte. Daardoor kan je lekker zitten. Tevens moet het fietszadel wel passen op jouw huidige fiets. Check dus daarvoor ook even de afmetingen zodat je zeker weet dat dit ook goed zit.

Materiaal

Naast het formaat kan het materiaal ook nog aardig wat verschil maken. Zo heb je bijvoorbeeld zadels die vanbinnen gemaakt zijn van gel. Deze ademen veel beter en vormen zich ook echt naar je lichaam. Echter zijn deze vaak wel iets prijziger.

Goedkope modellen zijn weer gemaakt van ander materiaal. Dit ademt dan iets minder goed en zal waarschijnlijk ook iets minder comfortabel zijn. Ga dus bij jezelf na wat je liever hebt en hoeveel budget je maximaal wil besteden aan een nieuw fietszadel.

Garantie

Ook garantie is uiteraard niet te vergeten. Het zal je maar gebeuren dat je nieuwe zadel binnen een maand al kapot is. Dan baal je als een stekker (en terecht ook). Wanneer zo'n situatie voorkomt wil je hier graag bij geholpen worden. 

En daarvoor is een goede garantietermijn belangrijk. Als het zadel binnen de garantietermijn niet naar behoren werkt is de fabrikant verplicht je hierbij te helpen. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vervangend product of een vergoeding van het aankoopbedrag.

Om deze zekerheid te hebben adviseren wij je een zadel te kiezen met een garantietermijn van minstens één jaar, en langer mag altijd.


Wat is het beste Fietszadel Voor Dames 2023?

Zoals wij eerder in dit artikel al kort hebben aangegeven hebben wij een speciale fietszadel voor dames test gedaan. In die test hebben wij enorm veel verschillende fietszadels met elkaar vergeleken. Dit aan de hand van strenge testcriteria. 

Na de test hebben wij een selectie gemaakt van de fietszadels die als beste hebben gescoord. Deze blinken ieder weer uit in een andere categorie zoals beste design. Nieuwsgierig geworden? Mooi! Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste fietszadels voor dames van 2023.

1. LifeGoods Gel Fietszadel - Dames / Heren

In de test kwam eigenlijk al vrij snel een overduidelijke winnaar naar voren. En dat is het LifeGoods Gel Fietszadel Dames/ Heren. Deze is verkozen tot het beste fietszadel voor dames van 2023. Dit heeft te maken met verschillende redenen, die wij voor je gaan benoemen.

Allereerst is dit zadel uitermate geschikt voor zowel vlakke als hobbelige terreinen. Het zadel is namelijk volledig schokbestendig. Hierdoor kan jij een stuk comfortabeler fietsen. En over comfortabel gesproken: dit zadel heeft een extra grote achterkant en is volledig slijtvast.

Dit dankzij het zachte gelschuim aan de binnenkant en het hoogwaardige PU-leer aan de buitenkant. Hij kan simpel gemonteerd worden aan iedere soort fiets en wordt ook geleverd met een waterdichte zadelhoes.

Voordelen LifeGoods Gel Fietszadel - Dames / Heren

 • Wordt geleverd met een waterdichte zadelhoes
 • Heeft een extra grote achterkant voor meer comfort
 • Volledig slijtvast dankzij gelschuim binnenkant en PU leer buitenkant

Nadelen LifeGoods Gel Fietszadel - Dames / Heren

 • Voor sommige mensen is het zadel te breed

2. Contec City/Tour Dames Fietszadel

Heb je het over een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan gaat het zonder enige twijfel over het Contect City/Tour Dames Fietszadel. Dit zadel is te koop voor een prima prijsje en biedt daarvoor in de plaats een uitzonderlijk goede kwaliteit.

Zo heb je allereerst de keuze uit 8 kleuren. Dit kan je dus matchen met de rest van je fiets! Verder is het zadel volledig waterdicht. Ideaal na een plensbui. Het zadel heeft een gepatenteerde D2 opbouw. Hierdoor voelt het zadel erg comfortabel aan. Verder kan je 'm heel makkelijk monteren en past 'ie op vrijwel iedere fiets. 

Voordelen Contec City/Tour Dames Fietszadel

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • keuze uit 8 verschillende kleuren
 • Het zadel is volledig waterdicht 

Nadelen Contec City/Tour Dames Fietszadel

 • Voor minder zadelpijn is het andere model van Contect City beter geschikt

3. Strex Fietszadel - Unisex - Extra Comfortabel

Wil je een nieuw fietszadel, maar is je budget net iets minder ruim? Geen probleem. Dit Strex fietszadel unisex is dan jouw perfecte match. Het zadel is een absolute budget-topper en te koop voor een lekker laag prijsje. En daar worden we blij van!

Verder is de kwaliteit ook enorm in orde bij het zadel. Zo is 'ie volledig waterbestendig, hoef je je daar in ieder geval niet druk over te maken. De afwerking is krasbestendig waardoor het zadel extra lang mooi blijft. Er is zelfs gedacht aan speciale drukverlichting en een balans zone!

Voordelen Strex Fietszadel - Unisex - Extra Comfortabel

 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met andere fietszadels 
 • De afwerking is krasbestendig waardoor het zadel extra lang goed blijft
 • Beschikt over speciale drukverlichting dankzij een balans zone

Nadelen Strex Fietszadel - Unisex - Extra Comfortabel

 • Wordt niet geleverd met een beschermhoes 

4. Voltano Fietszadel Met Gelpads

In onze test zijn we ook op zoek gegaan naar een goed design fietszadel. Zo'n eentje waarbij je merkt dat over alles goed is nagedacht. En dat is bij het Voltano fietszadel met gelpads precies het geval. Deze wist een vierde plek te bemachtigen in de top vijf dankzij het slimme design. En dan hebben we het niet over de verschillende kleuren waar je uit kan kiezen (wat overigens ook een voordeel is).

Het fietszadel bestaat uit een combinatie van polyurethaan, leer en staal. Dit zorgt ervoor dat je 'm heel makkelijk schoon kan maken. De geldpads in het zadel zijn extra dik voor meer comfort. Al met al een erg goed design!

Voordelen Voltano Fietszadel Met Gelpads

 • Is van licht gewicht en voelt daardoor niet als extra gewicht tijdens het fietsen
 • De geldpads in het zadel zijn extra dik voor meer comfort
 • Erg makkelijk schoon te maken door de combinatie van polyurethaan, leer en staal

Nadelen Voltano Fietszadel Met Gelpads

 • Het fietszadel is niet 100% waterdicht

5. Selle Royal Drifter Plus - Fietszadel

En dan ben je alweer aangekomen bij het laatste zadel in deze top vijf! Hierbij hebben we het over het Selle Royal Drifter Plus fietszadel. Deze heeft een aardig hoog prijskaartje, maar daar krijg je ook een goede kwaliteit voor terug.Dat maakt 'm het geld volledig waard. Zo heb je allereerst de keuze uit drie mooie kleuren.

Verder is de afwerking erg modern en luxe, waardoor je fiets er ook in één klap een stuk mooier uitziet. Verder beschikt het zadel over speciale RVL technologie wat zorgt voor een perfecte weerbestendigheid. De royalgel zadelvulling geeft maximaal comfort en zorgt voor 40% minder druk op drukpunten.

Voordelen Selle Royal Drifter Plus - Fietszadel

 • Beschikt over RVL technologie wat zorgt voor perfecte weerbestendigheid
 • Royagelgel zadelvulling geeft maximaal comfort
 • Tot 40% minder druk op pijnlijke drukpunten tijdens het fietsen

Nadelen Selle Royal Drifter Plus - Fietszadel

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere fietszadels

Welk fietszadel voor dames is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welk fietszadel voor dames is het beste?" hebben we een uitgebreide fietszadel voor dames test gedaan. Hierin hebben we verschillende fietszadel voor dames producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welk fietszadel voor dames op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook fietszadel voor dames aanbiedingen?

Wil jij een fietszadel voor dames kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste fietszadel voor dames kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende fietszadel voor dames producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken