Full Width Featured Image With Sidebar

Met een goede dweil zorg je ervoor dat je eenvoudig de meest kleine stofdeeltjes en viezigheid verwijderd. Uiteraard dien je dan wel een goed model te hebben. Er zijn tal van verschillende dweilen waaruit je kunt kiezen.

De zoektocht naar de beste dweil is dan ook een lastige opgave. In het onderstaande artikel lees je daarom waar je zoal op moet letten bij het kopen van een goede dweil, en wat op dit moment de beste exemplaren zijn. Zorg ervoor dat je jouw wensen goed in kaart brengt van tevoren en kies een dweil die uitstekend situatie bij jou past.

Top 5 Beste dweil

Best getest
1. Swiffer WetJet Startset Alles-In-Een Dweilsysteem

Beste dweil met mop
2.Vileda TURBO Mopset + 2 moppen

Beste dweil voor kleine oppervlakten
3. Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

Beste dweil voor tegels
4. Leifheit Classic Watertrekker

Beste elektrische dweil
5. Brensco BR528

Waar op letten bij het kopen van een dweil?

Het kiezen van een dweil is een lastige klus. Zo zijn er tal van verschillende modellen die elk zo hun voor- en nadelen hebben. Om niet voor verrassingen te komen staan, en geen miskoop te kopen, is het daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken voor welk type vloer de dweil ontwikkeld is. Zo zijn er speciale dweilen voor houten, steen en laminaat vloeren. Ook zijn er dweilen die voor meerdere type vloeren geschikt zijn.

Bekijk daarnaast naar het type kop die de dweil heeft. Er zijn systemen met rechthoekige koppen, voor lange oppervlakken, en de ronde koppen, voor circulerende bewegingen en het dweilen tussen kleine oppervlakken. Kijk ook wat voor soort doek erbij geleverd wordt. Zo zijn er systemen waarbij een uitwasbare microvezel doek geleverd wordt, of speciale wegwerp doeken.

Naast het type dweilsysteem is het belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak van de dweil. Bekijk bijvoorbeeld of de dweil verstelbaar is in hoogte, of de dweil een pedaalemmer uitwring systeem heeft en of de dweildoek eenvoudig te vervangen is.

Ten slotte is het budget natuurlijk ook een belangrijke overweging in de aankoop van een dweil. De prijzen van dweilen variëren onderling enorm. Zo kunnen de prijzen tussen de 30 tot 200 euro liggen. Bekijk daarom wat je voor een dweil wilt betalen en kies een exemplaar dat bij jouw budget past.

Wat is de beste dweil?

Elk type vloer is anders en vergt een andere dweil methoden. Wat goed werkt voor de ene vloer, is daarom niet automatisch ook goed voor de andere vloer. Er is dan ook geen beste dweil die voor elke vloer perfect werkt.

Je dient daarom jouw vloertype in acht te nemen voordat je een dweil aanschaft. Om de aankoop van de beste koop dweil daarnaast wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste modellen van dit moment. De onderstaande modellen zijn allen uitvoerig getest in de dweil test 2023 en geselecteerd op basis van kwaliteit en gebruiksgemak.

1. Swiffer WetJet Startset Alles-In-Een Dweilsysteem

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De WetJet Startset dweil van Swiffer is de beste dweil volgens de consumentenbond en komt daarnaast ook als beste uit de dweil test 2023. De dweil houdt vuil diep in het doekje vast, waardoor al het vuil meegenomen wordt en niet rondgeslingerd wordt.

De Swiffer bevat een dubbele jetspray voor een extra krachtige reiniging en wordt geleverd inclusief reinigingsmiddel, doekjes en batterij. Je kunt de dweil voor vrijwel elke vloersoort gebruiken, zelfs hout.

Voordelen

 • Krachtige reiniging
 • Geschikt voor vrijwel iedere vloer

Nadelen

 • Niet erg duurzaam

2. Vileda TURBO Mopset + 2 moppen

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De geavanceerde TURBO dweil van VILEDA is een zeer goede dweil met tal van voordelen. Zo beschikt de dweil over een kop vervaardigd uit microvezels die ervoor zorgen dat vuil eenvoudig loskomt en wordt opgenomen.

De dweil bestaat uit een mop, een steel, en een pedaalemmer, en is geschikt voor vele verschillende soorten vloeren. Dankzij het pedaal kost het uitwringen van de mop slechts weinig kracht en kun je de emmer, dankzij het handige handvat, moeiteloos legen. Daarnaast bevat de emmer een handige maataanduiding, zodat je altijd eenvoudig de juiste hoeveelheid sop toevoegt.

Voordelen

 • Handig pedaal voor het moeiteloos wringen van de mop
 • Inclusief 2 navullingen
 • Ideaal voor alle soorten vloeren

Nadelen

 • Minder groot poets oppervlak

3. Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

Eindcijfer: 8.6

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Leifheid Profi Pers dweil is een uitstekende dweil voor het reinigen van kleine ruimtes met lastig te bereiken oppervlakten. Zo beschikt de dweil namelijk over een beweeglijke 360°-scharnier, waardoor je effectief zigzagbeweging kunt maken en eenvoudig hoekjes, tafel- en kastpoten kunt afnemen.

De dweil wordt geleverd inclusief geavanceerde emmer met persopzet, waardoor dweilen met droge handen en zonder bukken mogelijk is. Daarnaast wordt de dweil geleverd met de professionele vloermop micro doek duo, waarmee je eenvoudig zorgt voor een grondige reiniging van allerlei vloertypes.

Voordelen

 • Tri-Active Pro-mondstuk
 • ECARF-gecertificeerde allergiefilter
 • zeer laag geluidsniveau

Nadelen

 • Niet draadloos
 • Redelijk zwaar van gewicht

4. Leifheit Classic Watertrekker

Eindcijfer: 7.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Classic watertrekker van Leifheit is ideaal voor het volledig verwijderen van water en vuil van zowel tegel als stenen vloeren. Dankzij een dubbel aftreklip systeem van synthetisch rubber verwijdert de Classic met een paar keer trekken al het water en vuil.

De Classic Leiftheid dweil is zeer praktisch in gebruik. Zo beschikt de dweil over een in lengte verstelbare telescoopsteel en kan de dweil individueel worden aangepast van 80 tot 132 cm. Daarnaast beschikt de dweil over een handig ophangoog aan het uiteinden, waardoor je de dweil eenvoudig aan een muur kunt ophangen.

Voordelen

 • Dubbele aftreklip van synthetisch rubber
 • Eenvoudig te verstellen
 • Grote oppervlakken

Nadelen

 • Minder groot poets gedeelte
 • Niet geschikt voor alle vloertypes

5. Brensco BR528 elektrische dweil/wax

Eindcijfer: 7.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een zeer krachtige elektrische dweil? Dan is de Brensco BR528 absoluut de beste keuze. Deze geavanceerde dweil kan voor vele doeleinde gebruikt worden, zoals voor het dweilen en waxen van vloeren, ramen en andere gladde oppervlakken.

De dweil laat weinig water achter en zorgt tegelijkertijd voor een zeer krachtige reiniging. Dankzij de handige LED-verlichting zie je eenvoudig waar het vuil zich bevind en kun je zelfs de donkerste plekken schoonboenen. Daarnaast kun je het apparaat geheel naar wens instellen met een steel die tot 14 standen uitklapbaar is.
Ervaar eenvoud

Voordelen

 • Draadloos en binnen 2,5uur opgeladen
 • Zeer krachtige reiniging
 • Voorzien van een 220ml waterreservoir.

Nadelen

 • Relatief duurder dan andere modellen

Welke dweil is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke dweil is het beste?" hebben we een uitgebreide dweil test gedaan. Hierin hebben we verschillende dweil producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke dweil op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook dweil aanbiedingen?

Wil jij een dweil kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste dweil kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende dweil producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken