november 4

Beste Warmtekussen [2021]

Beste Geteste Warmtekussen

LifeShift Elektrische warmtekussen

De warmtekussen test was spannend, maar uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat het LifeShift Elektrische warmtekussen! Deze is verkozen tot het beste warmtekussen van 2021 en is hiermee ook het beste koop warmtekussen.

En dat kwam eigenlijk totaal niet als een verrassing. Je kan dit slimme kussen bijvoorbeeld heel makkelijk schoonmaken in de wasmachine! En dat is natuurlijk ook niet alles. Daarnaast beschikt dit kussen over maar liefst 6 verschillende temperatuurstanden.

Hierdoor heb je dus voor iedere temperatuur buiten een heerlijke temperatuur binnen die hierop aansluit! En als kers op de taart heeft dit kussen ook een speciaal ingebouwde timer. Hiermee slaat het kussen na een bepaalde tijd automatisch af, zodat jij je hier niet druk over hoeft te maken.

Wanneer de koude dagen eraan komen is er niks zo fijn als binnen lekker kunnen opwarmen. Ook kan het in bed nog aardig koud worden wanneer het buiten vriest. Gelukkig is hiervoor iets slims bedacht: een warmtekussen!

Deze kussens zijn dan ook razend populair wat ervoor zorgt dat het aanbod ook erg groot is. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is het beste warmtekussen? Wij willen je graag bij deze vraag helpen!

En omdat wij je zo graag willen helpen, hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste warmtekussen. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop!

Daarnaast hebben wij ook nog tientallen verschillende warmtekussens met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van een goede kwaliteit. En dat is nog niet alles! Aan het eind van dit artikel staat je een ultieme review te wachten met daarin alleen de allerbeste warmtekussens.

Top 5 Beste Warmtekussens

Beste warmtekussen
1. LifeShift Elektrisch warmtekussen

Beste prijs- kwaliteitverhouding warmtekussen
2. Inventum Elektrisch kussen

Beste design warmtekussen
3. KipKep Woller

Beste luxe warmtekussen
4. Medisana HP 622

Beste budget warmtekussen
5. Treets Hittepit


Top 10 beste Warmtekussens

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste Warmtekussens bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een warmtekussen?

Zoals eerder gezegd is een warmtekussen dus een goede manier om jezelf lekker warm te houden. En daarnaast kan het ook nog eens goed helpen tegen bijvoorbeeld spierpijn! Het aanbod in warmtekussens is dan ook ontzettend groot, waardoor je je misschien afvraagt: Wat is een goed warmtekussen?

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Houd hierbij ook rekening met je eigen mening, en kijk dus bijvoorbeeld niet naar het beste warmtekussen volgens de consumentenbond. Dit is natuurlijk interessant, maar het kussen moet wel bij jou passen!

Het vermogen

Het eerste punt om rekening mee te houden is het vermogen. Dit wordt uitgedrukt in aantal Watt. Hierbij geldt de vuistregel: hoe hoger het wattage, hoe meer warmte het kussen kan afgeven. 

Daarbij betekent een hoger wattage óók dat je kussen sneller op de juiste temperatuur is. En dat is voor jou natuurlijk alleen maar voordelig! Een normale waarde van een elektrisch kussen is ongeveer 100 Watt.

Als het kussen dat je voor ogen hebt een vermogen heeft van minder dan 100 Watt zal deze dus er langer over doen om op de juiste temperatuur te komen. Ook wordt er dan minder warmte afgegeven.

Echter zijn deze wel goedkoper dan warmtekussens met een hoger Wattage. Maak hierbij dus voor jezelf de afweging of je hier het geld voor over hebt of niet.

Schoonmaken

Het tweede punt om rekening mee te houden is het onderhouden (en dus schoonmaken) van je warmtekussen. Niet alle warmtekussens kunnen namelijk in de was. Daardoor kan het nog best een ingewikkeld klusje worden om ze schoon te maken.

Het is dus handig om een warmtekussen uit te kiezen waarbij de hoes of het hele kussen in de was kan. Dit zal je een hoop tijd besparen.

Mocht dit nou echt niet lukken, kijk dan naar eentje die je bijvoorbeeld wel kan stomen of die je handmatig kan wassen. Iets meer werk, maar vaak kost deze dan ook minder.

De garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken is de garantie. Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn met het product, is de fabrikant verplicht je hierbij verder te helpen.

Vaak wordt er dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend artikel. Dat biedt jou als consument naast zekerheid ook een stukje rust over je aankoop.

Wanneer een aanbieder van een warmtekussen (of een ander soort product) dan geen garantie biedt, moet je hier je vraagtekens bij zetten. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? 

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw warmtekussen ten minste twee jaar is. Zo kan jij met een gerust hart genieten van je aankoop!


Wat is het beste warmtekussen van 2021?

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide warmtekussen test gedaan. De warmtekussen test was super spannend, en veel van de kussens gingen gelijk aan elkaar op. 

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in verschillende categorieën. Ze waren de beste op het gebied van bijvoorbeeld design of prijs- kwaliteitverhouding. Hiermee wisten ze een plekje te veroveren in de felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke warmtekussens dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste warmtekussens van 2021!

1. LifeShift Elektrisch warmtekussen

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn, en in dit geval is dat overduidelijk het warmtekussen van Lifeshift. Dit warmtekussen heeft bijvoorbeeld maar liefst 6 verschillende warmtestanden, waardoor er altijd wel een stand tussen zit die past bij hoe koud je het hebt!

En dat is dan ook nog niet alles. Dit kussen kan ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld hoofdpijn of menstruatiekrampen. Dit maakt het kussen dus eigenlijk multifunctioneel! Ook is het kussen extra flexibel zodat je deze precies op de goede plek(ken) kan leggen.

Voordelen LifeShift Elektrisch warmtekussen

 • Erg flexibel kussen
 • Erg flexibel kussen
 • Kan ook gebruikt worden bij hoofdpijn en/of menstruatiekrampen 

Nadelen LifeShift Elektrisch warmtekussen

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere warmtekussens

2. Inventum Elektrisch kussen

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over dit kussen van Inventum. Zo heeft dit kussen een ontzettend zachte buitenkant voor extra comfort, gemaakt van een speciale fleece stof.

Ook kan je deze heel makkelijk schoon krijgen door het kussen in de was te doen. Het snoer kan je hierbij afnemen. En het kussen heeft ook maar liefst 3 verschillende warmtestanden waardoor je altijd een fijne temperatuur kan instellen! Oh, ook fijn: een monsterlijk vermogen van maar liefst 100 Watt!

Voordelen Inventum Elektrisch kussen

 • Heeft een vermogen van 100 Watt
 • Zachte buitenkant van fleece 
 • Makkelijk schoon te maken in de wasmachine

Nadelen Inventum Elektrisch kussen

 • Komt alleen in de kleur bruin

3. KipKep Woller

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Dit warmtekussen scoorde het beste op het gebied van design. Deze is namelijk speciaal ontworpen voor baby’s! Het kussen kan de darmkrampen van je kind verminderen, en het werkt ook ontspannend.

Door het slimme design is de vorm zo gemaakt dat het gewicht gelijkmatig over de vorm van je baby wordt verdeeld. Hierdoor wordt er overal waar gewenst warmte vrijgegeven.

Ook is deze geschikt voor zowel kleine als grote kinderen, waardoor je het warmtekussen dus een langere tijd kan gebruiken. Heel handig, zeker omdat kinderen natuurlijk zo snel groeien!

Voordelen KipKep Woller

 • Gemaakt met een erg slim en praktisch design
 • Ideaal geschikt voor kinderen
 • Verkrijgbaar in een model met een heel erg leuk printje

Nadelen KipKep Woller

 • Niet geschikt voor volwassenen, alleen voor kinderen

4. Medisana HP 622

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je iets meer te besteden hebt is dit warmtekussen perfect. Deze is namelijk zo gevormd dat je het kussen over je schouders heen kan dragen en er ook mee kan rondlopen. Zo kan je continu genieten van de lekkere warmte. 

Daarnaast is de bediening geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. En dat dan ook nog eens met een vermogen van 100 Watt! Deze is het geld dus dubbel en dwars waard als je het ons vraagt.

Voordelen Medisana HP 622

 • Kan zowel zittend als staand/lopend gedragen worden
 • Bediening van het warmtekussen is geschikt voor links- en rechtshandigen 
 • Vermogen van 100 Watt

Nadelen Medisana HP 622

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere warmtekussens

5. Treets Hittepit

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden zijn er ook erg goede warmtekussens te koop, en vooral deze Hittepit! Dit warmtekussen heeft speciale kersenpitten die zorgen dat warmte langdurig wordt vastgehouden en afgegeven.

Voor deze heb je dan ook geen stopcontact of stroom nodig, dit kan gewoon heel makkelijk zelf opgewarmd worden. Daarnaast kan deze ook koud gebruikt worden door het kussen in de vriezer of koelkast te doen.

Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een ongelukje gehad hebt! Ook is dit warmtekussen op zo’n manier gevormd dat deze perfect om je been of bijvoorbeeld je nek past.

Voordelen Treets Hittepit

 • Kan naast warm ook koud gebruikt worden bij bijvoorbeeld blauwe plekken
 • Heeft speciale kersenpitten die warmte lang vasthouden
 • Is erg goedkoop in verhouding tot soortgelijke warmtekussen

Nadelen Treets Hittepit

 • Kan niet elektrisch gebruikt worden of opgeladen worden

Andere bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LET OP: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com! (Korting tot 70%)